Ochrana osobních dat

LAGOON FOTO a.s., provozovatel webových stránek www.lagoonfoto.cz, si je vědom skutečnosti, že při své činnosti zpracovává informace, které mají charakter osobních údajů ve smyslu Obecného nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR (General Data Protection Regulation), které nahrazuje právní úpravu Ochrany osobních údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., O ochraně osobních údajů. Společnost LAGOON FOTO a.s.  prohlašuje, že si je vědoma důležitosti ochrany takových údajů a dodržování všech zákonných a etických pravidel souvisejících s jejich zpracováním považuje za významnou povinnost vůči svým zákazníkům. Společnost disponuje mnohými operačními funkcemi pro ochranu důvěrných a osobních informací.

LAGOON FOTO a.s. při své činnosti neposkytuje ani neprodává osobní informace o svých klientech třetím osobám, neshromažďuje ani nezpracovává citlivé údaje o registrovaných uživatelích, především osobní údaje o národnostním, rasovém nebo etnickém původu, politických postojích, členství v odborových organizacích, náboženském a filozofickém přesvědčení, trestné činnosti, zdravotním stavu a sexuálním životě.

Shromažďování osobních údajů

Webové stránky www.lagoonfoto.cz (dále jen "Stránky") jsou veřejně přístupné webové stránky dostupné pro všechny uživatele, kteří mohou Stránky používat anonymně. Příchodem na Stránky se některé informace, jako například země a odkazující stránka nebo IP adresa, zapisují automaticky jako součást operací probíhajících na uživatelských stránkách. Ke zvýšení komfortu uživatelů využívají Stránky funkce cookies. 

Pokud si však objednáte jakýkoliv produkt nebo službu za účelem, aby vám tyto byly doručeny, potřebuje Společnost od Vás získat některé následující osobní údaje v závislosti na objednávce a zvoleném způsobu dopravy:

kontaktní údaje jako jméno, příjmení, telefonní číslo, adresa a e-mailová adresa

fakturační údaje jako fakturační adresa, IČ, DIČ


Registrovaní uživatelé

Vzhledem k tomu, že Společnost je vázána závazky vyplývajícími ze smluvních vztahů s jejími partnery, stejně jako některými technickými omezeními vyplývajících z charakteru nabízených služeb a produktů, jsou služby a funkce Fotosběrny  na Stránkách dostupné jen registrovaným uživatelům. Registrovaným uživatelem se stává každý, kdo provede svou registraci vyplněním registračních údajů v příslušném formuláři na Stránkách. 

U Registrace Společnost získává (kromě kontaktních údajů jako jméno, příjmení, telefonní číslo, adresa a e-mailová adresa a fakturačních údajů jako fakturační adresa, IČ, DIČ) taky profilová data, včetně vašeho uživatelského jména a hesla a podrobností o vašich nákupech. V potvrzovacím e-mailu se nezobrazují Vaše přihlašovací údaje, i když byly zasílány pouze na Váš e-mail. Vaše přihlašovací údaje budou pouze uloženy do databáze v šifrovaném tvaru pro Vaše opětovné přihlášení do systému lagoonfoto.cz. Pro shromažďování a zpracování takových údajů vyžaduje GDPR souhlas osoby, která tyto údaje o sobě poskytuje, proto je udělení tohoto souhlasu společnosti nezbytnou podmínkou pro dokončení registrace. 

Registrace je dobrovolná a bezplatná, jenom využití fotosběrny vyžaduje registraci povinnou, ale nevyplývají z ní žádné závazky s výjimkou povinnosti respektovat obchodní podmínky společnosti a pravidla pro manipulaci s materiály chráněnými autorskými zákony. 

Uchovávání údajů

Souhlas se shromažďováním a zpracováváním osobních údajů ve smyslu uvedeného zákona dává osoba společnosti na dobu bezprostředně nutnou pro zpracování a odeslání zakázky a na dobu možné reklamace:

Alba, rámy – 2 roky

Dílo – fotoplátna, fotodárky, fotokeramika 6 měsíců. Fotosběrna maximálně 3 týdny od odeslání fotografií klientovi – z kapacitních důvodů nejsme schopni uchovávat fotografie delší dobu 

Fotografování škol a školek na základě jejich objednávky – zpracování fotografií dle požadavků, následné odevzdání CD nosiče s fotografiemi a odmazání veškerých dat z našich servrů

Souhlas může osoba kdykoliv odvolat. Společnost je v takovém případě povinna nakládat se všemi zpracovanými osobními údaji podle znění uvedeného nařízení. Odvoláním souhlasu však uživatel ztrácí přístup k nadstandardním službám. 


Jak se používají Vaše osobní údaje 

Kontaktní údaje jsou používány k obchodním účelům, zejména pro potřeby komunikace v obchodním styku. Ostatní informace z registrace jsou používány k tvorbě personalizovaného obsahu a služeb na Stránce, ke správnému nastavení osobního uživatelského účtu uživatele a přizpůsobení služeb požadavkům a potřebám uživatelů. Pro lepší pochopení všeobecných potřeb návštěvníků Stránky může LAGOON FOTO a.s. také profilovat data v souhrnné formě. Například, LAGOON FOTO a.s. může vytvořit seznam nejpoužívanějších vyhledávacích frází tak, že shrne základní vyhledávací fráze od individuálních uživatelů. Shromážděná data jsou anonymní a neobsahují žádné osobní informace, které by mohly identifikovat uživatele.

Jméno, příjmení, adresa, telefon a emailová adresa - odeslání potvrzení objednávky

Emailová adresa - potvrzení registrace a ověření správnosti zadaných údajů

Emailová adresa - odpovědí na žádosti, dotazy a připomínky 

Emailová adresa - zasílání vyžádaných informací o produktech nebo službách

Emailová adresa - zasílání informací o speciálních nabídkách a službách

LAGOON FOTO a.s. neprodává ani neposkytuje seznam e-mailů třetím osobám. 


Aktualizace osobních údajů a nastavení soukromí 

Údaje zadané při registraci lze překontrolovat nebo aktualizovat na Stránce v sekci „Můj účet". Z bezpečnostních důvodů lze určité osobní údaje změnit pouze kontaktováním podpory. Na váš požadavek budeme pohotově reagovat nejpozději do 48 hodin od doručení.

Společnost Lagoonfoto zpracovává jen data nezbytná ke konkrétnímu účelu, ke kterému dal uživatel souhlas. Pokud máte jakékoli dotazy k těmto zásadám ochrany osobních údajů, postupům tohoto webu nebo jednání s tímto webem, můžete se obrátit na našeho pověřence pro ochranu osobních údajů na adrese beranova@lagoonfoto.cz. 


Další příjemci osobních údajů


Osobní údaje jsou poskytnuty:

Přepravné službě Zásilkovna CZ, Zásielkovňa SK, v rozsahu nezbytně nutném pro doručení zásilky: jméno a příjmení, telefon a emailová adresa.

Přepravné službě GLS, DPD a GEIS v rozsahu nezbytně nutném pro doručení zásilky: jméno a příjmení, adresa, telefon a emailová adresa.

Přepravné službě SLOVENSKÁ POŠTA v rozsahu nezbytně nutném pro doručení zásilky: jméno a příjmení, adresa, telefon a emailová adresa. 


Od každé společnosti, se kterou mohou být sdíleny osobní údaje, požadujeme, aby tyto údaje chránila způsobem odpovídajícím těmto zásadám ochrany osobních údajů a aby používání těchto údajů omezila na poskytování služeb pro Lagoonfoto. 

Osobní údaje neprodáváme ani jiným způsobem neposkytujeme jiným společnostem pro účely propagace jejich produktů nebo služeb.

Ochrana Vašich osobních údajů 


Osobní údaje poskytnuté v souvislosti s používáním tohoto webu jsou chráněné několika způsoby.

Váš přístup k profilu vašeho účtu je dostupný prostřednictvím hesla a e-mailu, které si sami zvolíte. Heslo je zašifrované. Musíte použít silné heslo obsahující písmena i číslice a nikomu ho nesmíte prozradit.

Vaše osobní údaje a citlivé data (fotografie) jsou uloženy na bezpečném serveru, ke kterému mají přístup pouze vybraní pracovníci Lagoonfoto prostřednictvím hesla.

Usilujeme o ochranu obdržených osobních údajů, a to jak při přenosu, tak po jejich doručení. Neexistuje však žádná 100% bezpečná metoda přenosu dat přes internet nebo elektronického ukládání dat. I když bereme v úvahu citlivost osobních údajů, které získáváme, zpracováváme a ukládáme, i současný stav technologií k použití na ochranu vašich osobních údajů, jejich absolutní zabezpečení nemůžeme zaručit.

Pokud máte jakékoli dotazy k bezpečnosti na našich stránkách, můžete nás kontaktovat e-mailem na adrese: beranova@lagoonfoto.cz.


Výběr / vyjádření nesouhlasu

LAGOON FOTO a.s. rozesílá svým klientům  e-newsletter. Jeho odběr je dobrovolný a není závislý na registraci uživatele. K jeho odběru se uživatel přihlašuje samostatně na stránce registrace nebo v sekci „Můj účet", odběr lze kdykoli ukončit provedením příslušné operace na Stránce či přímo v doručené zprávě. Lagoonfoto vás i tak bude podle potřeby kontaktovat, pokud dojde ke změně podmínek služby. Kromě toho vám budeme posílat oznámení související se službami, jako jsou mimo jiné registrační e-mail, e-maily vytvářené automaticky v návaznosti na vámi provedené akce tomto webu a upozornění týkající se fakturace. Pokud si je nepřejete dostávat, máte možnost deaktivovat svůj účet.

Odkazy na jiné stránky


Jiné webové stránky, na které odkazuje Stránka, mohou mít rozdílné podmínky zpracování osobních údajů, než jsou tyto. LAGOON FOTO a.s. nepřebírá zodpovědnost za podmínky na jiných stránkách a doporučuje vždy se s nimi na dané stránce seznámit.

Widgety sociálních médií

Náš web může obsahovat funkce sociálních médií, jako je tlačítko To se mi líbí služby Facebook, a widgety, jako je tlačítko Sdílet. Tyto funkce mohou získávat vaši IP adresu, informace o tom, jakou stránku na našem webu jste navštívili, a mohou vytvořit soubor cookie, a tím umožnit správné fungování dané funkce. Funkce sociálních médií a widgety zajišťuje třetí strana. Vaše interakce s těmito funkcemi se řídí zásadami ochrany osobních údajů společnosti, která je poskytuje.

Děti

Nemáme v úmyslu vyžadovat osobní údaje od osob mladších 18 let, ani tyto údaje shromažďovat. Pokud jste mladší 18 let, nezadávejte na tomto webu žádné údaje a nevyužívejte našich služeb. Pokud jste přesvědčeni o tom, že vaše dítě mladší 18 let zadalo na našem webu osobní údaje, obraťte se prosím na beranova@lagoongoto.cz s žádostí o odstranění těchto údajů a ukončení účtu dítěte.

Změny v zásadách ochrany osobních údajů


Lagoonfoto si vyhrazuje právo dle vlastního uvážení čas od času tyto zásady ochrany osobních údajů změnit. Pokud budou provedeny podstatné změny těchto zásad ochrany osobních údajů, před jejich vstupem v platnost je oznámíme e-mailem. Pokud v důsledku takových změn budete chtít změnit způsoby, kterými Lagoonfoto může používat vaše osobní údaje, můžete tyto změny provést sekci „Můj účet“.

Po zveřejnění takového oznámení se bude mít za to, že jste s jeho obsahem byli obeznámeni a veškeré podstatné změny pro vás budou platné. 

 


© Copyright LAGOON FOTO a.s.. Všechny práva vyhrazena. Ochrana osobních dat.